Pipirnių sėklos 500g, daiginimui
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Pipirnių sėklose gausu vitaminų A, B1, B2, B3, C ir D, taip pat kalio, kalcio, jodo, geležies ir fosforo. Pipirnes gardu valgyti tiesiog su duona ar jomis apibarstyti virtas bulves. Puikiai tinka kiaušinių patiekalams pagardinti ar sumuštiniams, ypač su sūriu.Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Paruošimas: pamerkite pakuotės turinį į vandenį nakčiai. Kitą dieną išdėliokite sėklas į daiginimui skirtą indą. Atsižvelkite į tai, kad dygdamos jos padidės apie 4 kartus. Laikykite kambario temperatūroje, šviesioje patalpoje. 2–3 kartus per dieną nuskalaukite ir sudrėkinkite sėklas, kol jos sudygs (4–6 dienas). Jos valgomos iš karto sudygusios, galima laikyti šaldytuve 1–2 savaites.
Charakteristikos
- Auginimo sąlygos
- Auginame ant palangės
Auginame namie - Ruošimo būdai
- Salotoms
Sultims
Vartojami švieži - Sėjos laikas
- Balandis
Birželis
Gegužė
Gruodis
Kovas
Lapkritis
Liepa
Rugpjūtis
Rugsėjis
Sausis
Spalis
Vasaris - Derlius
- Balandis
Birželis
Gegužė
Gruodis
Kovas
Lapkritis
Liepa
Rugpjūtis
Rugsėjis
Sausis
Spalis
Vasaris
Ši prekė neturi atsiliepimų.
Turite būti prisijungę arba susikurkite paskyrą tam, kad galėtumėte palikti atsiliepimą.