Vėlyva, derlinga veislė, vegetacijos laikotarpis 150 dienų.
Labai nstyva derlinga veislė, skirta auginti dirvoje ir po danga. Galima sėti ir rudenį
Vidutinio anstyvumo Nantes tipo derlinga veislė.
Vidutinio ankstyvumo veislė, vegetacijos laikotarpis 110 dienų. Galima sėti iš rudens.
Veislė, pasižyminti dideliu atsparumu ligoms ir dideliais vaisiais, sveriančiais iki 15 kg. Šviesiai žalia oda su tamsiai žaliais dryželiais.
Labai anstyva veislė. Galima sėti ir rudenį
Anstyva derlinga veislė. Galima sėti ir rudenį
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų. Saulėgrąžų daigai – vieni vertingiausių žemėje. Juose randama net 30 proc. baltymų, taip pat daug A, C, K, B grupės vitaminų. Tinka valgyti vienus, maišyti į salotas, naudoti gaminant žaliuosius kokteilius. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Vėlyva veislė, skirta ilgam saugojimui –iki pavasario.
Labai ankstyva, derlinga, atspari ligoms veislė.
Labai derlinga vidutinio ankstyvuno veislė.
Labai derlinga, sultinga veislė. Tinkama laikyti žiemą
Vėlyva veislė, šakniavaisiai juodos spalvos su baltu viduriu. Minkštimas yra baltas, sultingas, skanus, aštraus skonio
Viena aitriausių paprikų veislių. Šių paprikų skonį galima sušvelninti išėmus sėklas. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 200–300 tūkstančių. Ankštys 5 cm ilgio, 3 cm pločio, augalai 80 cm aukščio. Tinka šviežiai vartoti, konservuoti, vaisiai džiovinami arba net verdamos uogienės. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Daigai užauga per 60–80 dienų, atsižvelgiant į augimo sąlygas.
Veislė, pasižyminti dideliu atsparumu ligoms ir dideliais vaisiais, sveriančiais iki 15 kg. Šviesiai žalia oda su tamsiai žaliais dryželiais.
Ankstyva, derlinga veislė. Vegetacijos laikotarpis yra 65 dienos. Žirniai saldūs, naudojami maisto gamybai.
Unikalus kelių skirtingų formos, dydžio, odos spalvos ir minkštimo arbūzų veislių mišinys. Vaisiai sunoksta skirtingu laiku nuo liepos vidurio iki spalio, todėl šviežiais, sultingais vaisiais galėsite mėgautis ilgiau. Sėjama į želdyną kovo-balandžio mėn., arba tiesiai į žemę gegužę Sodinti daigus gegužės viduryje, tarpai 150x100 cm.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklų mišinys sukuria švelnaus skonio kompoziciją. Dėka šiame mišinyje esančių rūšių įvairovės, vienoje porcijoje gauname didelę vertingų maistinių medžiagų, mineralinių druskų, amino rūgščių ir vitaminų dozę. Juose yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daug mikroelementų (jodo, mangano, ličio, seleno). . Šio mišinio daigai puikiai tinka gaminti salotas, salotas ar kaip priedą į sumuštinius.
Mišinio sudėtis: Vigna radiata (Mung Bean) - 40%; Medicago sativa (Liucerna) - 30%; Lens culinaris (Baltieji lęšiai) - 10%; Lens culinaris green (Žalieji lęšiai) - 5%; Lens culinaris red (Raudonieji lęšiai) - 5%; Raphanus sativus (ridikas) - 5%; Raphanus sativus var sativus (ridikas) - 5 proc.
Labai aštrūs pipirai. Tinka autginti tiek dirvoje, tiek vazonuose, balkonuose
Ankstyva veislė, tinkama auginti šiltnamyje ir lauke. Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, stambūs, 3–4 kamerų, sveria apie 300 g, 4–5 mm storio sienelėmis, juodos spalvos, kuri jiems nokstant keičiasi į raudoną. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti.
Šios veislės salotų lapai karpyti, bordo spalvos, sultingi
Pailgi, vidutinio vėlyvumo arbūzų veislė, kurios vaisiai užauga iki 15 kg. Šviesiai žalia oda (be dryžių), minkštimas traškus, rausvai raudonas, saldus ir tuo pačiu intensyviai gaivus. Veislė atspari antracnozei ir mozaikos virusui. Sėjama po priedanga III-IV, arba tiesiai į žemę viduryje V. Sodinimas antroje pusėje V. Derliaus nuėmimas nuo rugpjūčio iki spalio mėn.
Viena aitriausių paprikų veislių. Šių paprikų skonį galima sušvelninti išėmus sėklas. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 200–300 tūkstančių. Ankštys 5 cm ilgio, 3 cm pločio, augalai 80 cm aukščio. Tinka šviežiai vartoti, konservuoti, vaisiai džiovinami arba net verdamos uogienės. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Daigai užauga per 60–80 dienų, atsižvelgiant į augimo sąlygas.
Labai derlinga, ansktyva veislė. Tinkama laikyti žiemą.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Mišinį sudaro rūšys, kurios dažnai pridedamos prie azijietiškų patiekalų. Į mišinį įeina rūšys, kurios yra neįkainojamas lengvai virškinamų baltymų šaltinis, mažinantis „blogojo“ cholesterolio lygį ir turintis daug antioksidantų, užkertančių kelią širdies ligoms ir vėžiui. Daigai puikaus skonio kepami keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus arba kaip priedas prie ryžių patiekalų.
Mišinio sudėtis: Lens culinaris (valgomieji lęšiai) 15%, Pisum sativum (žirniai) 15%, Cicer arietinum (paprastieji avinžirniai) 15%, Glicinas clandestina (sojos) 15%, Vigna radiata (mung pupelės) 20%, Vigna angularis (adzuki pupelės) 20%.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklų mišinys daigams, sudarytas iš rūšių, kurios sukuria pikantišką skonio kompoziciją. Dėka šiame mišinyje esančių rūšių įvairovės, vienoje porcijoje gauname didelę vertingų maistinių medžiagų, mineralinių druskų, amino rūgščių ir vitaminų dozę. Juose yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daug mikroelementų (jodo, mangano, ličio, seleno). Reguliarus daigų vartojimas mažina blogojo cholesterolio kiekį (antiaterosklerozę), reguliuoja virškinimo procesus. Šio mišinio daigai puikiai tinka gaminti salotas, salotas ar kaip priedą į sumuštinius.
Vėlyvoji veislė, auginti lauke pavasario ir rudens derliui.
Ankstyva veislė, auginti lauke pavasario ir rudens derliui.
Šakniavaisiai 16–20 cm ilgio, lygaus paviršiaus, bukais galais, plona šerdim. Vegetacijos periodas - 110–115 dienų. Vartojamos šviežios, laikomos žiemai. Dėl didelio kiekio cukraus ir karoteno labai tinka sulčių ir salotų gamybai. Geriausiai auga sukultūrintoje, humusingoje, neužmirkusioje lengvo priemolio arba priesmėlio dirvoje.
Aukštaūgė veislė sausos pupelės auginti.
Itin ankstyva veislė. Vegetacijos periodas 73–78 dienos nuo sėjos. Šakniavaisiai apvalūs, net ir iškilę į paviršių nelinkę pažaliuoti, atsparūs trūkinėjimui, saldūs. Auginama šviežiam vartojimui, perdirbimui, tinka šaldyti. Apvalius šakniavaisius galima konservuoti nepjaustytus su kitomis daržovėmis.
Labai ankstyva, derlinga, atspari ligoms veislė.
Ankstyva, pailgos formos ridikėlių veislė, sultingu minkštimu. Tiknai pavasario ir rudenio derliui.