Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų. Saulėgrąžų daigai – vieni vertingiausių žemėje. Juose randama net 30 proc. baltymų, taip pat daug A, C, K, B grupės vitaminų. Tinka valgyti vienus, maišyti į salotas, naudoti gaminant žaliuosius kokteilius. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Vėlyva, derlinga veislė, vegetacijos laikotarpis 150 dienų.
Veislė, pasižyminti dideliu atsparumu ligoms ir dideliais vaisiais, sveriančiais iki 15 kg. Šviesiai žalia oda su tamsiai žaliais dryželiais.
Labai nstyva derlinga veislė, skirta auginti dirvoje ir po danga. Galima sėti ir rudenį
Vidutinio anstyvumo Nantes tipo derlinga veislė.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklų mišinys sukuria švelnaus skonio kompoziciją. Dėka šiame mišinyje esančių rūšių įvairovės, vienoje porcijoje gauname didelę vertingų maistinių medžiagų, mineralinių druskų, amino rūgščių ir vitaminų dozę. Juose yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daug mikroelementų (jodo, mangano, ličio, seleno). . Šio mišinio daigai puikiai tinka gaminti salotas, salotas ar kaip priedą į sumuštinius.
Mišinio sudėtis: Vigna radiata (Mung Bean) - 40%; Medicago sativa (Liucerna) - 30%; Lens culinaris (Baltieji lęšiai) - 10%; Lens culinaris green (Žalieji lęšiai) - 5%; Lens culinaris red (Raudonieji lęšiai) - 5%; Raphanus sativus (ridikas) - 5%; Raphanus sativus var sativus (ridikas) - 5 proc.
Vidutinio ankstyvumo veislė, vegetacijos laikotarpis 110 dienų. Galima sėti iš rudens.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Mišinį sudaro rūšys, kurios dažnai pridedamos prie azijietiškų patiekalų. Į mišinį įeina rūšys, kurios yra neįkainojamas lengvai virškinamų baltymų šaltinis, mažinantis „blogojo“ cholesterolio lygį ir turintis daug antioksidantų, užkertančių kelią širdies ligoms ir vėžiui. Daigai puikaus skonio kepami keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus arba kaip priedas prie ryžių patiekalų.
Mišinio sudėtis: Lens culinaris (valgomieji lęšiai) 15%, Pisum sativum (žirniai) 15%, Cicer arietinum (paprastieji avinžirniai) 15%, Glicinas clandestina (sojos) 15%, Vigna radiata (mung pupelės) 20%, Vigna angularis (adzuki pupelės) 20%.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklų mišinys daigams, sudarytas iš rūšių, kurios sukuria pikantišką skonio kompoziciją. Dėka šiame mišinyje esančių rūšių įvairovės, vienoje porcijoje gauname didelę vertingų maistinių medžiagų, mineralinių druskų, amino rūgščių ir vitaminų dozę. Juose yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daug mikroelementų (jodo, mangano, ličio, seleno). Reguliarus daigų vartojimas mažina blogojo cholesterolio kiekį (antiaterosklerozę), reguliuoja virškinimo procesus. Šio mišinio daigai puikiai tinka gaminti salotas, salotas ar kaip priedą į sumuštinius.
Labai anstyva veislė. Galima sėti ir rudenį
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti.Kopūstų daigai yra puikus vitaminų A ir C bei B, E, H, K, PP šaltinis. Juose taip pat yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daugybės mikroelementų, tokių kaip jodas, manganas, litis ir selenas. Dėl didelio antioksidantų kiekio jie stiprina imuninę, nervų ir kaulų sistemas, dantis ir limfmazgius. Kaip ir brokolių daiguose, juose yra sulforafano – priešvėžinės medžiagos, kuri saugo mūsų organizmą nuo vėžio – jo koncentracija kopūstų daiguose yra daug didesnė nei pačiuose kopūstuose. Kopūstų daigai yra paruošti valgyti, kai pasiekia maždaug 2,5–3 cm ilgį. Jų skonis primena šviežią kopūsto galvą.
Anstyva derlinga veislė. Galima sėti ir rudenį
Šios veislės salotų lapai karpyti, bordo spalvos, sultingi
Pailgi, vidutinio vėlyvumo arbūzų veislė, kurios vaisiai užauga iki 15 kg. Šviesiai žalia oda (be dryžių), minkštimas traškus, rausvai raudonas, saldus ir tuo pačiu intensyviai gaivus. Veislė atspari antracnozei ir mozaikos virusui. Sėjama po priedanga III-IV, arba tiesiai į žemę viduryje V. Sodinimas antroje pusėje V. Derliaus nuėmimas nuo rugpjūčio iki spalio mėn.
Labai ankstyva, derlinga, atspari ligoms veislė.
Vėlyva veislė, skirta ilgam saugojimui –iki pavasario.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Maistui naudojami pupuolių lapeliai ir sėklos ypač vertinami dėl greitai skylančių baltymų ir mažo kaloringumo. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Brokolių lapeliuose randama kofermento Q10, gausu fenolių, išsiskiriančių antioksidacinėmis ypatybėmis. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Labai derlinga vidutinio ankstyvuno veislė.
Pasižymi stipriu kvapu, tamsiai žaliais lapais, vėlai kraunantis žiedynus.
Aukštaūgė veislė sausos pupelės auginti.
Labai derlinga, sultinga veislė. Tinkama laikyti žiemą
Vėlyva veislė, šakniavaisiai juodos spalvos su baltu viduriu. Minkštimas yra baltas, sultingas, skanus, aštraus skonio
Ankstyva, derlinga veislė. Vegetacijos laikotarpis yra 65 dienos. Žirniai saldūs, naudojami maisto gamybai.
Viena aitriausių paprikų veislių. Šių paprikų skonį galima sušvelninti išėmus sėklas. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 200–300 tūkstančių. Ankštys 5 cm ilgio, 3 cm pločio, augalai 80 cm aukščio. Tinka šviežiai vartoti, konservuoti, vaisiai džiovinami arba net verdamos uogienės. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Daigai užauga per 60–80 dienų, atsižvelgiant į augimo sąlygas.
Unikalus kelių skirtingų formos, dydžio, odos spalvos ir minkštimo arbūzų veislių mišinys. Vaisiai sunoksta skirtingu laiku nuo liepos vidurio iki spalio, todėl šviežiais, sultingais vaisiais galėsite mėgautis ilgiau. Sėjama į želdyną kovo-balandžio mėn., arba tiesiai į žemę gegužę Sodinti daigus gegužės viduryje, tarpai 150x100 cm.
Veislė, pasižyminti dideliu atsparumu ligoms ir dideliais vaisiais, sveriančiais iki 15 kg. Šviesiai žalia oda su tamsiai žaliais dryželiais.
Ankstyva žemaūgė ypač derlinga veislė, aromatinga tamsiai žaliais lapais, vėlai kraunantis žiedynus.
Ankstyva veislė, tinkama auginti šiltnamyje ir lauke. Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, stambūs, 3–4 kamerų, sveria apie 300 g, 4–5 mm storio sienelėmis, juodos spalvos, kuri jiems nokstant keičiasi į raudoną. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti.
Labai aštrūs pipirai. Tinka autginti tiek dirvoje, tiek vazonuose, balkonuose
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Ridikėlių lapeliai maloniai deginančio skonio, ryškūs, vitamino C juose gerokai daugiau nei šakniavaisiuose, taip pat gausu kalcio, geležies, natrio, fosforo, sieros ir kalio. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Žolinis vilnamedis - daugiametis patrauklus augalas. Žiedai kreminės geltonos spalvosarba rausvos, dideli, plačiai išsiskleidę
Viena aitriausių paprikų veislių. Šių paprikų skonį galima sušvelninti išėmus sėklas. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 200–300 tūkstančių. Ankštys 5 cm ilgio, 3 cm pločio, augalai 80 cm aukščio. Tinka šviežiai vartoti, konservuoti, vaisiai džiovinami arba net verdamos uogienės. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Daigai užauga per 60–80 dienų, atsižvelgiant į augimo sąlygas.
Labai derlinga, ansktyva veislė. Tinkama laikyti žiemą.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti.
Kviečių gemalai yra vienas turtingiausių vitaminų A, B C ir E šaltinių. Juose ypač daug magnio, kalcio, fosforo, geležies, niacino, tiamino ir pantoteno rūgšties. Reguliarus kviečių gemalų vartojimas apsaugos organizmą nuo laisvųjų radikalų atakos, stabdys organizmo senėjimą ir užtikrins sklandų raumenų, įskaitant širdies raumenį ir nervų sistemą, veiklą. Jie didina imunitetą, stiprina odą, plaukus, nagus ir kaulus. Kviečių gemalai yra paruošti valgyti, kai baltos šaknys pasiekia grūdo ilgį. Subtilaus skonio jie puikiai papildo vaikiškus patiekalus, įvairius kepinius, sumuštinius ir vitaminų kokteilius.