Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų. Saulėgrąžų daigai – vieni vertingiausių žemėje. Juose randama net 30 proc. baltymų, taip pat daug A, C, K, B grupės vitaminų. Tinka valgyti vienus, maišyti į salotas, naudoti gaminant žaliuosius kokteilius. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklų mišinys sukuria švelnaus skonio kompoziciją. Dėka šiame mišinyje esančių rūšių įvairovės, vienoje porcijoje gauname didelę vertingų maistinių medžiagų, mineralinių druskų, amino rūgščių ir vitaminų dozę. Juose yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daug mikroelementų (jodo, mangano, ličio, seleno). . Šio mišinio daigai puikiai tinka gaminti salotas, salotas ar kaip priedą į sumuštinius.
Mišinio sudėtis: Vigna radiata (Mung Bean) - 40%; Medicago sativa (Liucerna) - 30%; Lens culinaris (Baltieji lęšiai) - 10%; Lens culinaris green (Žalieji lęšiai) - 5%; Lens culinaris red (Raudonieji lęšiai) - 5%; Raphanus sativus (ridikas) - 5%; Raphanus sativus var sativus (ridikas) - 5 proc.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Mišinį sudaro rūšys, kurios dažnai pridedamos prie azijietiškų patiekalų. Į mišinį įeina rūšys, kurios yra neįkainojamas lengvai virškinamų baltymų šaltinis, mažinantis „blogojo“ cholesterolio lygį ir turintis daug antioksidantų, užkertančių kelią širdies ligoms ir vėžiui. Daigai puikaus skonio kepami keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus arba kaip priedas prie ryžių patiekalų.
Mišinio sudėtis: Lens culinaris (valgomieji lęšiai) 15%, Pisum sativum (žirniai) 15%, Cicer arietinum (paprastieji avinžirniai) 15%, Glicinas clandestina (sojos) 15%, Vigna radiata (mung pupelės) 20%, Vigna angularis (adzuki pupelės) 20%.
Pasižymi stipriu kvapu, tamsiai žaliais lapais, vėlai kraunantis žiedynus.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklų mišinys daigams, sudarytas iš rūšių, kurios sukuria pikantišką skonio kompoziciją. Dėka šiame mišinyje esančių rūšių įvairovės, vienoje porcijoje gauname didelę vertingų maistinių medžiagų, mineralinių druskų, amino rūgščių ir vitaminų dozę. Juose yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daug mikroelementų (jodo, mangano, ličio, seleno). Reguliarus daigų vartojimas mažina blogojo cholesterolio kiekį (antiaterosklerozę), reguliuoja virškinimo procesus. Šio mišinio daigai puikiai tinka gaminti salotas, salotas ar kaip priedą į sumuštinius.
Ankstyva žemaūgė ypač derlinga veislė, aromatinga tamsiai žaliais lapais, vėlai kraunantis žiedynus.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti.Kopūstų daigai yra puikus vitaminų A ir C bei B, E, H, K, PP šaltinis. Juose taip pat yra daug kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daugybės mikroelementų, tokių kaip jodas, manganas, litis ir selenas. Dėl didelio antioksidantų kiekio jie stiprina imuninę, nervų ir kaulų sistemas, dantis ir limfmazgius. Kaip ir brokolių daiguose, juose yra sulforafano – priešvėžinės medžiagos, kuri saugo mūsų organizmą nuo vėžio – jo koncentracija kopūstų daiguose yra daug didesnė nei pačiuose kopūstuose. Kopūstų daigai yra paruošti valgyti, kai pasiekia maždaug 2,5–3 cm ilgį. Jų skonis primena šviežią kopūsto galvą.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Maistui naudojami pupuolių lapeliai ir sėklos ypač vertinami dėl greitai skylančių baltymų ir mažo kaloringumo. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Brokolių lapeliuose randama kofermento Q10, gausu fenolių, išsiskiriančių antioksidacinėmis ypatybėmis. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Ridikėlių lapeliai maloniai deginančio skonio, ryškūs, vitamino C juose gerokai daugiau nei šakniavaisiuose, taip pat gausu kalcio, geležies, natrio, fosforo, sieros ir kalio. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Dvimečiai prieskoniniai, vaistiniai medingi augala
Vienmetis, prieskoninis ir vaistinis augalas. Puiki, populiari bazilikų veislė. Per sezoną, nupjovus gali atželti iki 7-8 kartų. Bazilikas užauga iki 45-60 cm aukščio. Bazilikas labai tinka tradiciniam itališkam Pesto padažui gaminti. Galima auginti balkone, ant palangės. Jų arbata žadina apetitą ir gerina virškinimą.
Bazilikai mėgsta užuovėją, saulėtas vietas ir vandeniui laidžią dirvą. Baziliko sėklos sudygsta 10-20 d. prie 15-20o C temperatūros. Bazilikas žydi liepos – rugsėjo mėnesiais. T
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Ridikėlių lapeliai maloniai deginančio skonio, ryškūs, vitamino C juose gerokai daugiau nei šakniavaisiuose, taip pat gausu kalcio, geležies, natrio, fosforo, sieros ir kalio. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Rukolos daiguose esančios skaidulos ir omega-3 riebalų rūgštys žadina apetitą, palengvina virškinimą, valo organizmą nuo toksinų, stiprina imuninę sistemą, gerina kraujotaką, turi antibakterinį ir priešvėžinį poveikį. Rukolos daigai, kaip ir patys lapai, naudojami kaip afrodiziakas. Be to, rukolos daigai yra gausus mikroelementų, tokių kaip cinkas, fosforas, magnis, varis, kalis, siera, kalcis, geležis ir vitaminų, šaltinis: A, C, K, B. Malonaus skonio rukolos daigus galima valgyti šaltus kaip taip pat karšta. Jie naudojami: sumuštiniams, makaronams, salotoms, sūriams, padažams ir kaip priedas prie sriubų.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti.
Kviečių gemalai yra vienas turtingiausių vitaminų A, B C ir E šaltinių. Juose ypač daug magnio, kalcio, fosforo, geležies, niacino, tiamino ir pantoteno rūgšties. Reguliarus kviečių gemalų vartojimas apsaugos organizmą nuo laisvųjų radikalų atakos, stabdys organizmo senėjimą ir užtikrins sklandų raumenų, įskaitant širdies raumenį ir nervų sistemą, veiklą. Jie didina imunitetą, stiprina odą, plaukus, nagus ir kaulus. Kviečių gemalai yra paruošti valgyti, kai baltos šaknys pasiekia grūdo ilgį. Subtilaus skonio jie puikiai papildo vaikiškus patiekalus, įvairius kepinius, sumuštinius ir vitaminų kokteilius.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Garstyčių sėklose gausu vitaminų A, B1, B2 ir C, eterinio aliejaus, fosforo, kalio ir geležies. Garstyčių daigus gardu valgyti tiesiog su duona ar jais apibarstyti virtas bulves. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Rukolos daiguose esančios skaidulos ir omega-3 riebalų rūgštys žadina apetitą, palengvina virškinimą, valo organizmą nuo toksinų, stiprina imuninę sistemą, gerina kraujotaką, turi antibakterinį ir priešvėžinį poveikį. Rukolos daigai, kaip ir patys lapai, naudojami kaip afrodiziakas. Malonaus skonio rukolos daigus galima valgyti ir šaltus, ir karštus. Jie naudojami: sumuštiniams, makaronams, salotoms, sūriams, padažams ir kaip priedas prie sriubų.
Daugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai.
Labai gerai žiemoja ir sparčiai auga pavasarį. Jis išsiskiria dideliu vitamino C ir sausųjų medžiagų kiekiu. Energingas augalas formuoja didelius, beveik lygius, šviesiai žalius lapus. Sėjamos sėklos rugpjūčio ir rugsėjo mėnesio pradžioje pavasario derliui arba ankstyvą pavasarį nuo balandžio iki gegužės - rudens derliui.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo nuo degeneracinių senėjimo ligų.
Brokolių lapeliuose randama kofermento Q10, gausu fenolių, išsiskiriančių antioksidacinėmis ypatybėmis. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Kelių aromatinių bazilikų veislių mišinys, kuris skiriasi aromatu, forma ir lapų spalva.
Vienmetis, prieskoninis ir vaistinis augalas. Puiki, populiari bazilikų veislė. Per sezoną, nupjovus gali atželti iki 7-8 kartų. Bazilikas užauga iki 45-60 cm aukščio. Bazilikas labai tinka tradiciniam itališkam Pesto padažui gaminti. Galima auginti balkone, ant palangės. Jų arbata žadina apetitą ir gerina virškinimą.
Bazilikai mėgsta užuovėją, saulėtas vietas ir vandeniui laidžią dirvą. Baziliko sėklos sudygsta 10-20 d. prie 15-20o C temperatūros. Bazilikas žydi liepos – rugsėjo mėnesiais.
Lapinės daržovės, auginamos kaip sėjamosios salotos.
Daugiametė subtilaus skonio daržovė, viena iš ankstyviausių pavasarinių daržovių, maistui naudojami švieži lapai.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti.
Raudonųjų kaliaropių sėklos dygsta lengvai ir greitai, o gauti įdomios spalvos daigai yra kupini skonio ir yra sveikas skanėstas, turtingas vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų (ypač A, B, C ir E), mikro ir makroelementų. Raudonieji kaliaropiai stimuliuoja, gerina atmintį, aktyvina organizmo imuninę sistemą, apsaugo nuo vėžio ir virusų atakų. Skanūs raudonieji kaliaropių daigai gali būti naudojami kaip priedas prie salotų, jogurto, varškės, sumuštinių ar sriubos.